Skip to content

Risicodeskundige

RemoteRotterdam, Zuid-Holland, NederlandBurghgraef van Tiel

Functieomschrijving

Wegens de continue groei van ons bedrijf zijn wij opnieuw op zoek naar een Risicodeskundige voor 32-40 uur voor ons hoofdkantoor in Amsterdam. 

Een risicodeskundige houdt zich onder meer bezig met het inventariseren, analyseren, rapporteren van en adviseren over risico’s op het gebied van brand-, storm- en waterschade. Ook worden bedrijfsschaderisico’s door de risicodeskundige ingeschat. Het doel van onze werkzaamheden: de kans op schade zoveel mogelijk beperken en daarmee de bedrijfscontinuïteit zeker te stellen. De bedrijven die wij bezoeken variëren van agrarische bedrijven tot aan verzorgingstehuizen. Onze opdrachtgevers zijn door heel Nederland verspreid en op dit moment zoeken wij een Risicodeskundige die woonachtig is in de regio Rotterdam. Ben je geïnteresseerd in de functie van Junior Risicodeskundige of ken je iemand die geschikt is voor de functie? Lees dan hieronder de vacature.

Wat ga jij doen in deze functie?
Als risicodeskundige inventariseer en analyseer jij risico’s en adviseert erover op de gebieden brand-, inbraak-, storm- en waterschade. Daarnaast beoordeel je ook het bedrijfsschaderisico. Want wat wij doen is de bedrijfscontinuïteit zeker stellen. De bedrijven die worden bezocht hebben een grote verscheidenheid aan activiteiten. Dat varieert van een agrarisch bedrijf tot aan een verzorgingstehuis. Na het bezoek stel jij een rapportage op. Deze rapportage wordt gebruikt door onze opdrachtgevers om een beeld te vormen van het risico. Aan de hand van deze rapportage bepaalt de verzekeraar of het risico wel of niet wordt verzekerd en onder welke condities.

Wat je meebrengt:

 • Je hebt een lerende instelling
 • Hebt oog en oor voor mensen
 • Beschikt over adviesvaardigheden
 • Je sociale vaardigheden zijn goed ontwikkeld
 • Je kan zelfstandig en accuraat werken
 • Uiteraard beschik jij over zeer goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden
 • Je brengt een forse dosis flexibiliteit mee
 • Je hebt geen 9-tot-5 mentaliteit.

Inspectieopdrachten liggen verspreid door heel Nederland en worden gepland en afgestemd met je collega’s. Voor een evenwichtige regio-indeling binnen Nederland zijn wij op zoek naar kandidaten woonachtig in de regio Zuid-Nederland (Rotterdam e.o.). De erbij behorende administratieve werkzaamheden worden vanuit huis verricht. 

Lees dit ook nog even voordat je reageert

Inspecteren kun je deels leren, maar je moet oplettend zijn en ook goed met mensen om kunnen gaan. Het allerbelangrijkste is dat je het leuk vindt om deze uitdaging aan te gaan en dat je denkt dat je goed past in het team en bij Burghgraef van Tiel en Troostwijk. Lees daarom ook even de introductie van onze directeur Jurjen Burghgraef en de informatie over Troostwijk en de bedrijfscultuur.

Denk jij dat het wel goed zit? Dan nodigen wij jou graag uit om te solliciteren. Wij zijn erg benieuwd wie jij bent en wat jij kan bijdragen in deze functie. 

Maak kennis met je nieuwe directeur
Ik ben Jurjen Burghgraef en heb het bedrijf in 2004 samen met Johan van Tiel opgericht. In 2018 is het bedrijf onderdeel geworden van de Troostwijk Groep. Ik ben primair verantwoordelijk voor Burghgraef van Tiel (BvT), maar daarnaast werken we ook nauw samen met andere bedrijfsonderdelen binnen de Troostwijk Groep. Het mooie en unieke van de Troostwijk Groep is de grote variëteit aan disciplines die er primair op gericht zijn om de continuïteit van een onderneming zeker te stellen. Er is geen enkel bedrijf in Nederland dat al deze disciplines in huis heeft. BvT is marktleider op zijn vakgebied en werkt inmiddels voor veel industriële bedrijven en toonaangevende verzekeraars. We begeleiden bedrijven bijvoorbeeld bij nieuwbouw activiteiten, maar we zorgen er ook voor dat bedrijven verzekerbaar blijven. Zo zorgen wij er met onze werkzaamheden voor dat de continuïteit van een onderneming is zeker gesteld. BvT is een bedrijf met korte lijnen. Het hart van het bedrijf wordt gevormd door het bedrijfsbureau waar iedereen nauw met elkaar samenwerkt. Het bedrijfsbureau vormt de schakel met alle disciplines binnen BvT, heeft contact met alle collega’s en klanten en is daarom een cruciaal onderdeel binnen BvT.

Bedrijfscultuur
Wil je binnen het team passen, dan moet de cultuur je ook aanspreken. BvT is onderdeel van de Troostwijk Groep. Bij Troostwijk vind je een grote variëteit aan werknemers: denkers, doeners, creatieveling, team players, zelfstandigen en aanpakkers. Troostwijk en BvT vinden het belangrijk dat iedereen dezelfde kansen krijgt om zichzelf te ontwikkelen en dat iedereen de kans krijgt om eigen talenten en vaardigheden in te zetten. Bij Troostwijk en BvT wordt veel waarde gehecht aan de mening van werknemers. Medewerkers worden gestimuleerd om met eigen ideeën te komen, want ieders visie en denkwijze is waardevol bij het maken van nieuwe plannen en strategieën.

Over Troostwijk

Troostwijk is sinds 1930 een begrip op het gebied van taxaties van vastgoed, inventarissen, machinerieën, installaties en kunst. Het bedrijf ontwikkelde steeds meer disciplines en is in de loop der jaren uitgegroeid tot marktleider op het gebied van taxaties voor verzekeringsdoeleinden en commerciële doeleinden, schade-expertises voor verzekerden en – met de overname van Burghgraef van Tiel – risico-inspecties. Van oudsher is Troostwijk een familiebedrijf, maar sinds 2017 maakt de Troostwijk Groep deel uit van de Tinsa Group: een ambitieuze, snel groeiende internationale organisatie met op dit moment kantoren in meer dan 13 landen over de hele wereld. Dit biedt Troostwijk nieuwe kansen en mogelijkheden om te innoveren en unieke producten en diensten te ontwikkelen. De Troostwijk Groep heeft vestigingen in Nederland, België en Italië. In Nederland zijn naast Troostwijk Taxaties en Troostwijk Expertises ook de dochterbedrijven Burghgraef van Tiel en Oodit actief.

Vereisten

Dit zijn onze functie-eisen:

 • Afgeronde technische opleiding op HTO-niveau (bouwkunde / werktuigbouw / elektrotechniek)
 • Ervaring met Word, Excel en IT-vaardig
 • Goede grammaticale beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
 • Bereidheid om specifieke technische kennis eigen te maken (deels avondstudie). Hiervoor zal de technische databank van Burghgraef van Tiel & Partners als basis dienen
 • Bereidheid om een meerjarige studie te volgen voor Register Risicodeskundige
 • In bezit van rijbewijs B
 • Voorkeur gaat uit naar kandidaten met werkervaring als (kandidaat) risicodeskundige


Arbeidsvoorwaarden die bij jou passen:

 • Wij bieden jou een uitdagende werkkring binnen een zelfstandige, gerenommeerde onderneming
 • Enthousiaste collega’s
 • Marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een premievrij pensioen plus 8% vakantiegeld en een 13e maand
 • Faciliteiten voor een thuiswerkplek
 • Een bonusregeling
 • Ruimte voor eigen ideeën en inbreng in een innovatief bedrijf
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en opleidingsmogelijkheden
 • Auto van de zaak


Hou je van diversiteit in jouw baan? En ben je ambitieus en communicatief vaardig? Dan zijn wij op zoek naar jou!

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar