Overslaan naar content

Bouwkundig Contra Schade-Expert

Remote, Hybride
 • Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
Expertise | Troostwijk

Functieomschrijving

Voor Troostwijk Expertises zoeken wij per direct een Bouwkundig Contra Schade-Expert voor 32 tot 40 uur.

Heb jij een afgeronde studie HBO Bouwkunde (of aanverwante opleiding) en sta jij een aantal jaar met de nodige dosis ervaring in het werkveld als bijvoorbeeld projectleider/werkvoorbereider/calculator? Ben jij een kei in het opstellen van bouwkundige (herstel) begrotingen? Dan is de baan als Bouwkundig Contra Schade-Expert bij Troostwijk interessant voor jou!

Wat ga jij doen?
Als je van veel variatie in je werk houdt en bovendien niet alleen maar achter je bureau wilt zitten, maar ook heel ondernemend bent, dan zou dit wel eens de perfecte baan voor jou kunnen zijn! Persoonlijke ontwikkeling staat binnen Troostwijk hoog in het vaandel, maar ook veel eigen verantwoordelijkheid. Als Bouwkundig expert heb je veel vrijheid om aan interessante casussen te werken. Om een beeld te geven van een situatie in het werkveld hebben we een van onze medewerkers gevraagd iets te vertellen over waar hij op dat moment mee bezig was:

Restaurant
“De laatste casus waar ik mee bezig ben geweest betrof een restauranthouder wiens etablissement enorme brandschade had opgelopen. Uiteraard was hij verzekerd, maar zoals veel verzekerden was hij onvoldoende op de hoogte van de exacte voorwaarden van de polis. Zo was hij voor één jaar verzekerd tegen omzetverlies. Maar zijn pand was een monument en het zou zeker anderhalf jaar kosten om dit weer in de oude staat te herstellen. Een schrijnende situatie. Hij was pas een jaar open en wilde heel graag door met zijn restaurant. Toen kwam ik op het idee om –met behulp van de verzekeraar- in een ander pand opnieuw te beginnen. Zo kon hij een nieuwe start maken met zijn restaurant en tegelijkertijd was het interessant voor de verzekeraar omdat die minder uit hoefde te betalen.” (Bron: interview met een Young Professional van Troostwijk)

Dit is zomaar een voorbeeld van (een deel van) de werkzaamheden waar je mee te maken krijgt. Het is een vak waar niet alleen kennis en kundigheid wordt gevraagd, maar ook veel creatief denkvermogen, overtuigingskracht en inlevingsvermogen. Onze klanten komen bij ons op het moment dat zij met schade te maken hebben en dat is voor een ondernemer altijd een ontzettend stressvolle situatie. Het is daarom belangrijk dat zij erop kunnen vertrouwen dat wij dit voor hen op zo goed mogelijke manier oplossen, zodat zij verder kunnen met waar ze het liefst mee bezig zijn: ondernemen.

Uiteraard krijg je, zeker in het begin, veel begeleiding van onze ervaren professionals. Toch zul je altijd tegen nieuwe situaties aanlopen. Gelukkig hebben wij een hecht team waarin veel overleg mogelijk is.

Waarom kozen anderen voor ons?
De afdeling Expertises is werkzaam in diverse marktsegmenten en heeft daarom te maken met een ongekend breed palet aan klanten en opdrachten. Het meest unieke aan Expertises is niet alleen de diversiteit aan mensen, maar ook onze dienstverlening is uniek en bestrijkt alles rondom risico’s, taxaties en schades. Kort gezegd proberen wij onze klanten te helpen met het inzichtelijk maken van risico’s en het voorkomen van schades. Ontstaat er toch schade dan helpen wij onze relaties met het regelen ervan zodat de impact zo beperkt mogelijk blijft en bedrijven verder kunnen met ondernemen.


Wie zijn wij?

Troostwijk is sinds 1930 een begrip op het gebied van taxaties, vastgoed, machinerieën en installaties en kunst. Van oudsher is Troostwijk een familiebedrijf, maar sinds 2017 maakt de Troostwijk Groep deel uit van de Tinsa Group: een ambitieuze, snelgroeiende Spaanse organisatie met op dit moment kantoren in meer dan 13 landen. Met Tinsa op de achtergrond hebben we de slagkracht, schaalgrootte en kennis om digitale modellen te vermarkten.


Het team
De functie Bouwkundig expert maakt onderdeel uit van een middelgroot, zeer collegiaal team binnen Troostwijk. Wij behandelen schades aan gebouwen, inboedels, machinerieën, goederen en de financiële gevolgen hiervan op de bedrijfsvoering. Vanuit ons kantoor in Amsterdam werk je samen aan complexe, gevarieerde vraagstukken rondom het oplossen van en onderhandelen over schades.

De Troostwijk Groep heeft vestigingen in Nederland, België en Italië. In Nederland zijn naast Troostwijk Taxaties en Expertises ook de dochterbedrijven Burghgraef van Tiel en Oodit actief. De afdeling Expertises bestaat uit een professioneel team van mensen met aandacht voor klanten in diverse sectoren in de markt.


Carrières bij Troostwijk
Je denkt al een tijdje na over een volgende (tweede) stap in je carrière en zoekt daarbij vooral naar een bedrijf dat past. Een bedrijf dat waarde toevoegt aan jouw professionele ontwikkeling. Daarbij hoort een organisatie die vrijheid en verantwoordelijkheid geeft en lef en creativiteit toejuicht.

Een informeel bedrijf met korte lijnen past het beste bij je. Groot is mooi, maar niet jouw eerste keus. Liever sluit je je aan bij een bedrijf dat ruimte geeft en blij is met mensen die betrokken willen zijn. Troostwijk is hierin anders dan andere bedrijven: wij geloven in persoonlijke drijfveren en ontwikkeltrajecten. Iedereen is anders en iedereen leert en ontwikkelt zich op eigen wijze. Daarom is ons inwerktraject altijd maatwerk. We kijken samen naar persoonlijke behoeftes en mogelijkheden. Dat is wat ons zo succesvol maakt. Wij staan in de markt bekend om onze aandacht voor het individu en daar zijn we erg trots op. Spreekt dit alles jou aan? Dan is Troostwijk jouw nieuwe uitdaging!

Cultuur
Van oudsher een familiebedrijf, maar inmiddels uitgegroeid tot een belangrijk onderdeel van een internationale organisatie. We zijn altijd benieuwd naar de mening en visie van onze mensen: voor het maken van nieuwe plannen en het bepalen van strategieën, luisteren we goed.

Binnen ons bedrijf werken denkers en doeners, leiders en volgers, creatieve mensen en criticasters, planners en organisatoren…ze zijn er allemaal.

Wat we gemeen hebben is dat we allemaal aanpakkers zijn, die met hart voor de organisatie én elkaar, ons uiterste best doen om er iedere dag weer het beste van te maken. En die betrokkenheid komt ons vooral in de hectische tijd waarin we nu leven, heel goed uit.

Vereisten

Jouw profiel

 • HBO werk- en denkniveau op het gebied van bouwkunde.
 • Minimaal 4 dagen per week beschikbaar.
 • Enkele jaren bouwkundige werkervaring.
 • Uitstekende kennis van MS Office (Word, Excel en Outlook).
 • Het is van grootste belang dat je de Nederlandse en Engelse taal uitstekend beheerst.
 • Je hebt lef, toont ambitie en bovenal: geduld en begrip.
 • Je hebt onderhandelingsvaardigheden en je instelling is zowel commercieel als resultaatgericht.
 • Je bent communicatief en kunt onze grote diversiteit aan klanten te woord staan.
 • Je bent een teamplayer, stressbestendig en creatief en vindt het prettig om in een gevarieerd werkdomein te opereren.
 • En last but not least: we hebben het liefst dat je gewoon jezelf bent!


Wat biedt Troostwijk

 • Uitstekend salaris, afhankelijk van leeftijd en ervaring.
 • Een 13e maand die wordt uitgekeerd in december.
 • Een goed pensioen, waarvan Troostwijk de volledige premie betaalt.
 • Een volle maand vakantiegeld (8,33%).
 • 27 vakantiedagen.
 • Leaseauto.
 • Een laptop en telefoon (iPhone of Samsung) die je ook privé mag gebruiken.
 • Een goede werk-privébalans.
 • Ruimte voor eigen ideeën en inbreng in een innovatief bedrijf.
 • Informele werkomgeving.
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en opleidingsmogelijkheden, waaronder vrij gebruik van Goodhabitz (www.goodhabitz.com).

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar